Oralna kirurgija

Oralna kirurgija grana je dentalne medicine koja obuhvaća razne kirurške zahvate u usnoj šupljini pacijenta. Zahvati koje najčešće radimo su vađenje zubi i zaostalih korjenova, operativno ili neoperativno vađenje umnjaka te apikotomija odnosno resekcija korijena zubi.

Operativno vađenje

Zahvat koji se provodi u lokalnoj anesteziji i u potpunosti je bezbolan. Težina zahvata i oporavak ovisi o tome kako je zub položen u čeljusti. Ponekad operativno vađenje uključuje i odstranjivanje dijela kosti kako bi omogućili što lakši izlazak zuba. Bez obzira na težinu zahvata svi pacijenti dobivaju lijekove i sve potrebne informacije kako bi spriječili postoperativne komplikacije.
Image
Image

Umnjaci

Umnjaci koji otežano niču, mogu stvarati simptome kao što su bol, oticanje i otežano otvaranje usta. Ako se takva upala ponavlja više od 2 puta godišnje, umnjak je potrebno izvaditi. Zahvat se izvodi u lokalnoj anesteziji i potpuno je bezbolan. Postoperativno je važno pridržavanje uputa koje pacijent dobiva od stomatologa, jer se na taj način sprječavaju dodatne komplikacije. Blaga postoperativna bol i oteklina normalna su pojava nakon ovog zahvata.

Resekcija - Apikotomija

Resekcija korijena zuba je zahvat potreban u slučajevima kada endodoncijom, odnosno liječenjem zuba nismo uspjeli sanirati upalu oko vrha korijena. Zahvat se izvodi u lokalnoj anesteziji i zahtijeva minimalni rez u projekciji vrha korijena.

Image
Image

Podizanje sinusa - Koštane regeneracije

Operativni zahvat kojim povećavamo prostor za stavljanje implantata. Ukoliko je prošao duži period od nedostatka stražnjih zuba smanjuje se prirodan volumen kosti i onemogućuje postava implantata. Cilj zahvata je nadomjestiti kost u području sinusne šupljine umjetnim materijalom koji će s vremenom okoštati i postati čvrsti temelj za buduće implantate.

Kontaktirajte nas

Podaci koje unesete potrebni su nam u svrhu kontaktiranja i pružanja zatraženih informacija te ih obrađujemo sukladno pravilima privatnosti.

Form by ChronoForms - ChronoEngine.com

Kontakt informacije

Antuna Barca 3a

051/ 676 444

051/ 676 343

095/ 676 4444

Radno vrijeme

Ponedjeljak 08:00 - 20:00
Utorak 08:00 - 20:00
Srijeda 08:00 - 20:00
Četvrtak 08:00 - 20:00
Petak 08:00 - 20:00
Subota 08:00 - 13:00
Nedjelja Zatvoreno

Galerija

Facebook

© 2020 Adriadent. All Rights Reserved.

Search